“Een veilige gezinssituatie bieden waarin middels de nodige rust, structuur en begeleiding de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd en waarin een kind zichzelf mag en kan zijn”

Sem, Hoogstraat 83

Mijn naam is Sem (1999) en ik ben sinds mei 2022 werkzaam binnen gezinshuis ValBiDam. Ik heb een HBO-diploma Pedagogiek en beschik over een SKJ-registratie. 

 

In augustus 2021 ben ik als stagiaire begonnen bij gezinshuis ValBiDam. Ik voelde mij direct thuis en ik had snel mijn draai gevonden. Door de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en de HBO pedagogiek heb ik veel verschillende stageplekken gehad. Hierdoor heb ik goed kunnen ontdekken welke doelgroep het beste bij mij past. Toen de mogelijkheid kwam om binnen gezinshuis ValBiDam te gaan werken, heb ik daar met veel enthousiasme ‘ja’ op gezegd. 

 

Samen met vier jongeren en twee lieve katten woon ik op Hoogstraat 83. Er wordt bij ons in huis veel gelachen en veel met elkaar gepraat. Ik vind het leuk om de jongeren te zien opgroeien. Doordat ik 24/7 aanwezig ben kan ik veiligheid en structuur bieden. Ik vind het belangrijk dat jongeren zichzelf kunnen zijn en op een respectvolle manier met elkaar omgaan

Estelle, Marktveld 27

Mijn naam is Estelle (2001) en ik ben sinds 2018 werkzaam binnen ValBiDam. Dit begon als een stage op mijn mbo-opleiding sociaal werk. Begin 2023 ben ik begonnen als leerling en ondertussen mag ik gezinshuisouder zijn in een van de gezinshuizen. Ik heb ondertussen mijn mbo-diploma en langzamerhand mijn hbo-opleiding sociaal werk aan het afronden. 

 

Doordat ik zelf nog jong ben merk ik dat ik naast de jongeren kan gaan staan en nog veel meer kan begrijpen wat hun doormaken. Het gezinshuis waar ik begeleiding bied staat voor meer zelfstandigheid. Ik probeer de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden naar de weg van de meest haalbare zelfstandigheid voor de jongeren. Hierin wordt gekeken naar wat bij elke jongeren past en voor eenieder is een andere aanpak.