Het werk in het gezinshuis is leuk, uitdagend en afwisselend. Je gaat meedraaien in een gezin waar werk en privé door elkaar heenlopen. Het is belangrijk dat je jezelf bent. Je wordt uitgedaagd om eerlijk naar jezelf te kijken en je open te stellen naar de kinderen. De problematiek van de kinderen is zeer divers en dat zorgt ervoor dat je nooit uitgeleerd bent. Er is altijd wel iets te doen, maar er gewoon zijn is vaak al genoeg.

– Elize Burger (oud-stagiaire), opleiding Social Work Christelijke Hogeschool Ede

Gezinshuis Hoogstraat 122

In onze gezinsgroep hebben we plek voor zes kinderen. Kinderen/jongeren die aangemeld worden komen altijd eerst bij ons in de gezinsgroep wonen om weer even kind te kunnen en mogen zijn. We willen tenslotte allemaal gehoord en gezien worden. We vinden het belangrijk dat de kinderen goed contact onderhouden met hun ouders en stimuleren dat waar dat mogelijk is.

Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de kinderen een sport beoefenen of een muziekinstrument. We hebben een gitaarleraar en een pianoleraar aan huis. Er zijn verschillende sportverengingen in ons dorp, zoals voetbal, tennis, gymnastiek, judo en tafeltennis. Daarnaast zijn ook zwemlessen mogelijk in het buitenbad van ons dorp in de zomerperiode.

 

Gezinsgroep 2

Wie wonen er

Lucas en Mirjam zijn de gezinshuisouders (lees hier meer over Lucas en Mirjam). Daarnaast werken wij met stagiaires van verschillende opleidingen zowel mbo als hbo. Er zijn elke dag wel stagiaires bij ons in huis. De stagiaires kunnen net die extra’s bieden aan de kinderen (een-op-een contact) die dat willen of daar behoefte aan hebben. En aangezien er ieder schooljaar weer nieuwe stagiaires komen, waait er daardoor ieder jaar weer een frisse wind door ons gezinshuis.