“Een veilige gezinssituatie bieden waarin middels de nodige rust, structuur en begeleiding de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd en waarin een kind zichzelf mag en kan zijn”

Leefklimaat

Het leefklimaat binnen ValBiDam is erop gericht dat de kinderen zichzelf kunnen zijn. De sfeer is gemoedelijk en er wordt veel gebruik gemaakt van humor. Daarnaast vinden wij het contact met de biologische ouders zeer belangrijk en waardevol. We zullen daar waar mogelijk is zoveel mogelijk het contact onderhouden met hen.

Ieder kind binnen de gezinsgroep heeft een hobby. Alle kinderen zitten op een sport zoals voetbal, volleybal, streetdance, zwemmen of karate. Daarnaast hebben meerdere kinderen ook pianoles of gitaarles. Op deze manier leert een kind zijn eigen netwerk op te bouwen. 

School

De kinderen die naar de basisschool gaan, zowel regulier als speciaal onderwijs (rec4), zitten op verschillende scholen in de omgeving van Haastrecht. Er wordt gekeken naar welke school het meest geschikt is voor het kind.

De kinderen die naar de middelbare school gaan ook in de omgeving van Haastrecht naar school. Dit is afhankelijk van welk niveau en wat past bij het kind. Voor middelbaar speciaal onderwijs zijn de kinderen genoodzaakt naar Alphen aan den Rijn te reizen. Zij kunnen dit gemakkelijk bereiken.

Afspraken

Binnen de gezinsgroep hebben we geen vaste taken of corvee lijsten. We hebben hier de cultuur dat je elkaar helpt en als er iets aan je gevraagd wordt door Mirjam, Lucas of door de vaste medewerksters en stagiaires…dan doe je het.

Vaste afspraken zijn dat je laat weten waar je bent en in principe voor 17.00 uur thuis om te eten.