Bart de Bruin

Mijn naam is Bart de Bruin, ik ben 23 jaar oud en ben sinds april 2018 werkzaam binnen gezinshuis ValBiDam.

In september 2016 ben ik als stagiair begonnen bij gezinshuis ValBiDam. Ik had het erg naar mijn zin tijdens de stage en voelde mij helemaal op mijn plek. Ik was dan ook vaker dan alleen op mijn twee stagedagen te vinden in het gezinshuis. Toen aan het eind van mijn stageperiode mij werd gevraagd of ik hier wilde blijven als werknemer, hoefde ik er niet lang over na te denken! Nu werk ik met veel plezier binnen het gezinshuis. In het huis zitten vijf jongeren, Bibelot en ikzelf.

Dit werk spreekt mij aan omdat dit de jongeren/kinderen een betere kans geven om zich te ontwikkelen in de maatschappij in tegenstelling tot een instelling. Ook hebben de jongeren een ‘vast gezicht’ om op terug te kunnen vallen. Ik geniet ervan als ik aan de jongeren zie dat dingen lukken en ze daar zichtbaar trots op zijn.